Ons aanbod


Goed om weten
Onze produkten worden aangekocht in US dollars. Onze prijzen zullen dus ook variëren naargelang de dollarkoers. Dit kan een gewijzigde prijs als gevolg hebben. Na voltooing van je bestelling staat deze echter vast!

Momenteel bieden we nog slechts een zeer beperkt assortiment aan van LED verlichting. Enkel de meest populaire modellen zijn te verkrijgen. Spoedig breiden we dit uit alnaargelang de vraag! Interesse in een bepaald item dat niet in het aanbod zit? Stuur ons de vraag en we nemen dit op, natuurlijk aan dezelfde interessante voorwaarden als de rest van het gamma.

Onze voorraad wordt bij elk artikel aangeduid door een gekleurde strip. Hierbij enige uitleg:

Artikel is voorradig met ruime voorraad en kan uitgeleverd worden binnen de week.

Artikel is voorradig met beperkte voorraad en kan afhankelijk van de bestelde hoeveelheid uitgeleverd worden binnen de week. Als uw bestelling de huidige voorraad overschrijdt, moet men rekening houden met een levertijd van maximum 3 weken.

Geen voorraad. Artikel is in backorder bij onze leverancier en kan normaliter uitgeleverd worden binnen de 3 weken, behoudens speciale periodes zoals feestdagen (oa Chinese Nieuwjaar voor vele Aziatische landen), stakingen in transportsector, ...


Dimmen
Ons gamma bevat een groot aantal dimbare ledspots. Goed om weten is echter dat een led dimmen niet hetzelfde is als een halogeen- of gloeilamp dimmen. Het is best mogelijk dat uw huidige dimmer het niet aankan om uw nieuwe ledverlichting te dimmen. Onze ledspots kunnen gedimd worden met een dimmer gebaseerd op fase afsnijding. Ofwel gebruikt u een muurdimmer (ingebouwd in de muur die uw aan/uit knop vervang), ofwel gebruikt u een modulaire dimmer (een module in uw electriciteitskast die u op afstand bedient met een drukknop). In dit laatste geval is de nieuwe Niko dimmer met code Niko 330-00700 (vermogen van 5W-300W) een uitstekende keuze. Deze is op verschillende manieren instelbaar. Niko heeft eveneens een muurdimmer met fase afsnijding in zijn gamma met code 310-02800 (vermogen van 2W-100W). Bij beiden is het dimlevel instelbaar wat in het geval van led verlichting zeer interessant kan zijn. Dimmers behoren momenteel nog niet tot ons gamma maar kan u ongetwijfeld wel vinden in een gespecialiseerde electrozaak.

Led chips
U wilt kwalitatieve Led verlichting maar weet niet goed hoe u het kaf van het koren kunt scheiden. Dat is begrijpelijk, want het aanbod groeit ook sterk. Kijk naast de warmtegeleiding van de lamp naar de chip die wordt gebruikt. Wij leveren ledlampen met topkwaliteit chips uit USA (CREE led) of chips met de beste prijs/kwaliteit verhouding uit Taiwan (Epistar en Edison).


Kleurtemperatuur / Warm wit

De kleur van led wordt uitgedrukt in kleurtemperatuur ofwel Corrolated Color Temperture (CCT). De eenheid hiervan is Kelvin. Kelvin loopt voor Led in principe van 1.800 tot 16.000 graden. Hoe hoger het aantal graden Kelvin, hoe kouder (!) de kleurtemperatuur aanvoelt. De meeste mensen opteren echter voor warm wit, wat een zekere gezelligheid weergeeft.

Bekende Kelvin waarden zijn:
  • koel wit (7000~9000K of 10000~11000K)
  • natuurlijk wit (daglicht) (6000~6500K)
  • warm wit (2700~2800K, 3000~3500K)

LEDS Go Green heeft momenteel enkel de 'warm wit' versie van alle led lampen in stock. Andere lichtkleuren zijn steeds verkrijgbaar op bestelling: retour is in dit geval niet mogelijk!
Het warm wit spectrum begint echter bij 2700K (warm wit zoals een gloeilamp) tot 3500K (witter, helder licht). De meeste led lampen zitten echter in de range van 3000K tot 3500K wat al aanzienlijk witter is van licht dan de gekende gloeilamp en halogeenspot. In de detailbeschrijving van de meeste spots geven we dan ook een aanduiding of de lamp eerder wit of warmer van kleur is.
Ter vergelijking: de meeste 'cool white' TL-lampen hebben een kleurtemperatuur van 4000K.

Lichtopbrengst / Lumen (lm)

De lichtopbrengst van een lichtbron wordt gemeten in lumen (afkorting: lm) en is een aanduiding van het uitgestraalde licht naar eender welke kant. De door ons opgegeven waardes zijn diegenen die ons door de fabrikant doorgegeven worden. Bij een aanduiding van bijvoorbeeld 360 - 480 lm wordt bedoeld een lichtopbrengst van 360 lumen in de warm wit versie en een lichtopbrengst van 480 lumen in de cool wit versie. Koud wit heeft inderdaad een merkelijke meeropbrengst.
In de nabije toekomst zal de lumenwaarde door ons zelf getest en vermeld worden. De nodige apparatuur wordt besteld.

In het verleden  was het electriciteitsverbruik en het lichtvermogen van een lamp of spot éénzelfde waarde. Een lamp die 40 W verbruikte, gaf 40 W licht. Een ledlamp verbruikt echter maar 5 W om 40 W aan licht te geven.
De Europese Unie heeft daarom een norm bepaald en tabellen opgesteld om de overeenkomst tussen het vermogen in watt van de klassieke lampen en de lichtstromen van ledlampen, spaarlampen of ES-halogeenlampen weer te geven.

Vermogen in watt
15 W
25 W
40 W
60 W
75 W
100 W
150 W
Lichtstroom in lumen
120 lm
220 lm
410 lm
700 lm
920 lm
1330 lm
2150 lm

Bron: Europese Unie